Hiio hoi!

Viime keskiviikkona olimme ekoissa epävirallisissa kisoissa ja jännitys oli hirmuinen! Kädet tärisivät ja pää oli ihan sekaisin ja sen kyllä huomasi. Vaikka kyseessä olivat möllikisat, tuntui, että oikeissa kisoissa oltaisiin.

Otimme kaksi lähtöä. eikä medeissä ollut kuin seitsemän starttia. Kaikki muut olivat tosin kisanneet ennenkin mölleinä, joten lähdimme kisaan altavastaajina Silmänisku.

Ensimmäinen startti meni hyvin, kunnes viimesissä hypyissä minä hienosti sekosin niin, että unohdin radan. Kaksi hyppyä meni väärin ja peli oli menetetty. Hylky tuli siis, plaah. Välissä oli vain yksi koirakko ja jouduimme uudelle kierrokselle täysin valmistautumatta ja lepäämättä. Mutta se menikin jo paljon paremmin ja pääsimme radan läpi vain yhdellä virheellä. Ohjaajan vika sekin kun ohjasin hypyn liian läheltä ja pysähdyin, eikä Tinkaparka tiennyt pitääkö hypätä vai ei. Onneksi sain ohjattua loppuun asti ja Tinka pelasti nopeudellaan kisamme.

Sitten vain tuloksia kuuntelemaan. Kuvittelin että olisimme olleet noin kolmannet tai neljännet ja yllätys olikin suuri, kun pääsimme ykköskorokkeelle! Voi sitä riemua. Palkintona Tinka sai uuden remmin ja minä kukat ja suklaata. Kyllä oli mukavaa kuulla kavereiden hihkumista ympärillä.

Mutta kyllä täytyy sanoa, että Tinkan kanssa vaikeinta on se, että koira on liian nopea ohjaajaan verrattuna. Nyt muita katsomalla huomasin, että on pakko rauhoittaa Tinkaa tässä- käskyllä, jotta se pysyy käsissä. Samoin lähettämistä täytyy vielä harjoitella kovastikin, irtoaminen on Tinkalle selvästi vaikeaa jos itse jään paikalleni, eikä targetti ole edessä näkyvillä.

Mutta tästä ne reenit vasta alkavat, tänäänkin olimme reenaamassa pari tuntia Ojangossa. Ja täytyy varmaankin perehtyä myös johonkin agilitykirjallisuuteenkin, sitä tuntee itsensä ihan pöntöksi kisoissa kun ei tiedä mistään mitään. Mutta jostainhan se on aloitettavakin. Tinka oli kyllä niin paljon parempi ohjaajaansa, että senkin takia täytyy minunkin tehdä parhaani. Mutta kontaktit ja lähdössä paikallaanpysymisen neiti osaa kyllä todella hyvin! Ei muuta kuin uusia kisoja kohti!

1242501270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242501157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e